Vlieg naar Alghero

Alghero

Vliegen naar Alghero

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 5 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

De zee kleurt er turquoise, het strand parelwit. Ruige kliffen en zanderige baaitjes gaan over in de groene, heuvelachtige binnenlanden. Rozemarijn, mirte en wilde tijm groeien overal en verspreiden een heerlijke geur. Alghero, ook wel bekend als Sardinië heeft heel wat te bieden. Alghero heeft een heel eigen karakter: je hoort het aan de taal, je ziet het aan de monumenten en je proeft het in de keuken.

Geschiedenis van Alghero

Vanwege de strategische ligging werd Sardinië in de loop der eeuwen veelvuldig bezocht door vreemde mogendheden. Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Vandalen en Byzantijnen  vestigden zich er, waarna het in de 12e eeuw de beurt was aan kolonisten uit Valencia en Barcelona. Zij waren het die de stad Alghero stichtten. Hun invloed is op tal van manieren nog altijd zichtbaar, bijvoorbeeld in de taal: in deze Italiaanse stad spreken de mensen Catalaans.

Bezienswaardigheden in Alghero

Met dank aan het militaire verleden van de stad, beschikt Alghero over imposante stadsmuren, die anno 2015 uitnodigen tot lekker slenteren en genieten. In het centrum dwaal je door smalle steegjes, met elkaar verbonden via sfeervolle pleintjes. Een bezoek aan de Duomo – de kathedraal van Santa Maria – is een must: de buitenzijde oogt ‘Pisaans’, terwijl het interieur in fraai barok is uitgevoerd. Let ook even op de straatnamen, want die verraden de herkomst van Algehero.
De schitterende druipsteengrotten in Alghero zijn vernoemd naar de zeegod Neptunus. De grotten kun je het beste per boot bezoeken. Wandelen is ook mogelijk, maar houd rekening met een steile trap met ruim 650 treden. De trap heeft als bijnaam ‘Trap van het Hert’, omdat je zo lening moet zijn als een springhertje om deze trap af te dalen.
Wil je even bijkomen van een dagje Alghero, dan kun je op het gezellige plein Piazza Civica terecht voor een heerlijke cappuccino of espresso. Het plein wordt door de inwoners ook wel Plaça del Pou Vell (het plein van de oude put) genoemd.

Eten en drinken in Alghero

Wie van verse vis houdt, komt hier helemaal aan z’n trekken. Rivierkreeft is een plaatselijke lekkernij, maar ook de cucina pastorale (herderskeuken) biedt voor ieder wat wils. In veel gerechten worden lokale ingrediënten gebruikt, zoals salami, pecorino (schapenkaas) en gattò (honing).  Geflankeerd door een krachtige Sardeense wijn is het aangenaam tafelen.

Vliegtickets Eindhoven - Alghero

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Alghero in Italië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Alghero