Fly to Varna

Varna is met haar 350.000 inwoners de derde stad van Bulgarije en de belangrijkste havenstad van het land. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Varna is opmerkelijk laag. Dit komt omdat Varna een universiteitsstad is en zo een 20% van het aantal inwoners gevormd wordt door studenten.

Bezienswaardigheden in Varna

De omgeving van de stad is ook toeristisch zeer bekend met de prachtige Zwarte Zee stranden, ook wel de Goudkust genoemd. De Goudkust waarvan de legende vertelt dat gouden schatten ooit veranderd zijn in schitterend goudkleurig zand, herbergt naast Varna met haar mooie boulevard en talrijke winkeltjes en restaurants ook de aantrekkelijke badplaatsen Albana, Sveti Konstantin en Obzor.

Museumliefhebbers kunnen in Varna hun hart ophalen. Er is een natuurhistorisch museum, een museum over de historie van medische wetenschap, een stedelijk historisch museum en een etnografisch museum.
Naast musea is er natuurlijk nog veel meer te doen in Varna. In hartje stad schittert Nezavisimostplein, het operagebouw. In dit gebiedt bevindt zich ook het witstenenkerkje dat gewijd werd aan Sv. Nikilai. De kerk symboliseert de verbondenschap tussen het Bulgaarse en Armeense volk.

Eten en drinken in Varna

Waarschijnlijk zul je even moeten wennen aan de eet- en drinkgewoonten van de Bulgaren. Wij zijn gewend om onmiddellijk te beginnen met eten en pas te stoppen wanneer het op is. De Bulgaar kan gerust een uur over een voorgerecht doen. Tijdens het diner wordt na elke twee happen de vork neergelegd en hervat met de conversatie.

Bulgaren houden van zoet. Zo is baklava favoriet, evenals kadai. Beiden zijn machtig en mierzoet. Het is overigens pas echt Bulgaars als je het overgiet met stroop of honing.

Vliegtickets Eindhoven – Varna

Vanaf Eindhoven vlieg je met Wizz air naar Varna in Bulgarije.