Reistips

Alle passagiers dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument, te weten een paspoort of identiteitskaart. Daarnaast moet u de boekingsbevestiging kunnen overleggen en moet u ook beschikken over geldige documenten die noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van toegang tot het land van bestemming. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u deze documenten tijdens uw reis kunt laten zien.

Kinderen moeten tegenwoordig ook een eigen reisdocument hebben. Klik hier voor meer informatie over reizen met kinderen.

Voorbereid naar de luchthaven

Uiteraard wilt u op de luchthaven uw koffer niet ondersteboven halen omdat u vergeten bent dat uw handtas óók 1 stuk handbagage is en deze er nu bij moet. Of erger: als die handtas niet in uw koffer past en deze tegen betaling ingecheckt wordt als ruimbagage. Voorkom bagagestress en ga goed voorbereid naar de luchthaven met deze tips:

  • Meet en weeg uw handbagage thuis, voordat u naar de luchthaven gaat.
  • Stop waardevolle spullen zoals paspoorten of medicatie altijd in uw handbagage.
  • Heeft u meerdere handbagagestukken, zoals een handtas, rugtas of laptoptas?
  • Stop deze voor de controle bij elkaar, zodat u met 1 stuk handbagage reist.
  • Zorg ervoor dat uw handbagage voldoet aan de EU veiligheidsregels.
  • Reist u met een baby of kind? Lees meer over bagage voor baby’s en kinderen.

Vaccinaties/Travel Doctor

Gaat u op reis? Laat u dan, bij voorkeur 6 tot 8 weken vóór uw vertrek informeren over de benodigde vaccinaties.. U kunt contact opnemen met de Travel Doctor reizigersadvisering- en vaccinaties die gevestigd is op Eindhoven Airport. Travel Doctor is een landelijke organisatie van huisartsen die zich naast hun praktijk hebben gespecialiseerd en gecertificeerd in reizigersadvisering en –vaccinaties. Voor het maken van een afspraak of meer informatie kijk op www.traveldoctor.nl of bel naar 040-2350300.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief