Wat mag er wel en niet mee?

Wanneer u gaat vliegen heeft u met strenge veiligheidscontroles te maken. Deze veiligheidscontroles hebben voornamelijk betrekking op wat u als passagier mee mag nemen in het vliegtuig. Er wordt gecontroleerd op het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning en/of de veiligheid van het vliegtuig. De veiligheidscontroles vinden plaats door middel van handmatige controle en/of detectieapparatuur bij zowel uw hand- als ruimbagage.

Meer informatie

Wanneer u twijfelt of u bepaalde goederen mee mag nemen kunt u contact opnemen met 0900 9505 (€1,30 per gesprek) voor al uw vragen.

Wanneer u twijfelt of u bepaalde (chemische/ontvlambare) stoffen mee mag nemen, neemt u dan contact op met de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Dit kan tijdens kantooruren op nummer +31 (0)88 489 00 00

  • Lijst 1 bestaat uit goederen die u als passagier niet zelf en ook niet als handbagage mag vervoeren. Voor lijst 1 met verboden goederen, klik hier
  • Lijst 2 bestaat uit goederen die u als passagier niet zelf, niet als handbagage en ook niet als ruimbagage mag vervoeren. Voor lijst 2 met verboden goederen, klik hier

Voor meer informatie omtrent EU-regels voor vervoer van vloeistoffen en gels in handbagage alsmede dieetvoeding, medicijnen, babyvoeding en aankopen in duty- & tax free winkels verwijzen wij gaarne naar www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/luchtvaart en www.nctv.nl/vloeistoffen.

Eindhoven Airport biedt aan invalide en minder valide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. U kunt assistentie krijgen bij vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.

Veiligheidsregels bagage

Wanneer u gaat vliegen heeft u met strenge veiligheidscontroles te maken. Deze veiligheidscontroles hebben voornamelijk betrekking op wat u als passagier mee mag nemen in het vliegtuig. De veiligheidscontroles vinden plaats door middel van handmatige controle en/of detectieapparatuur bij zowel uw hand- als ruimbagage.

Inchecken

Zorg dat u op tijd aanwezig bent op de luchthaven. Wij adviseren u om voor vakantiecharters en lijndiensten twee uur van tevoren in te checken. De incheckbalies sluiten 40 minuten voor vertrek!

Online inchecken

Bij diverse luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om online in te checken. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Paspoortcontrole

Iedere passagier dient te allen tijde een geldig paspoort of Europese identiteitskaart bij zich te hebben in verband met de identificatieplicht.

Reistips

Ga goed voorbereid op reis. Dat voorkomt ongemakken tijdens het reizen. Wij helpen u door alvast enkele tips te geven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief