Hulp voor mindervaliden

Eindhoven Airport biedt aan invalide en mindervalide reizigers bijzondere voorzieningen om comfortabel te kunnen reizen. Hieronder staat hoe u assistentie kunt krijgen bij vervoer op de luchthaven, waar de voorzieningen zijn en welke zaken bijzondere aandacht vragen.

Assistentie nodig? Tijdig aanvragen!

Wanneer u assistentie nodig hebt, is het belangrijk dat u dit tijdig laat weten. Maak bij het boeken van uw vlucht uw wensen kenbaar aan de reisagent of aan de luchtvaartmaatschappij. De aanvraag dient uiterlijk tot 48 uur voor vertrek (of aankomst) te gebeuren. Wanneer u dan op de luchthaven arriveert, is assistentie beschikbaar zoals bijvoorbeeld rolstoelservice.

Meldpunt op de luchthaven

Indien noodzakelijk wordt u door een van onze medewerkers opgehaald of weggebracht naar een aantal plaatsen op Eindhoven Airport. Deze plaats dient u bij aanmelden aan te geven. Indien u weggebracht wordt dient u 2 uur voor vertrek van de betreffende vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven.

U kunt op of naar de volgende plaatsen opgehaald/weggebracht worden:

  • Parkeerplaats P1, dit zijn speciale parkeerplaatsen voor auto’s met invalide-ontheffing. Deze plaatsen zijn aangegeven met het internationale symbool voor gehandicapten. Dit zijn de eerste parkeerplaatsen aan uw linkerzijde, te bereiken via de borden ‘aankomst en vertrek’. Als u het parkeerterrein oprijdt, kunt u zich via de intercom melden indien u bij boeking heeft aangegeven opgehaald te willen worden.
  • Halte bussen, bij aankomst kunt u zich melden door contact op te nemen met het telefoonnummer van Eindhoven Airport Informatiebalie, 0900-9505 (€ 1,30 per gesprek).
  • Informatiebalie, in de vertrekhal van luchthaven Eindhoven Airport.

Parkeren voor invaliden en mindervaliden

U kunt uw auto op parkeerterrein P1 op een willekeurige plaats parkeren. U kunt dan bij de informatiebalie in de terminal, op vertoon van uw invalidenkaart en parkeerkaart de parkeergelden afrekenen. Dit kunt u pas doen na terugkomst op Eindhoven Airport Het tarief dat hiervoor berekend wordt is het P4 of P5 Bronze tarief.

Rolstoelen

Indien nodig zijn rolstoelen beschikbaar voor gebruik op de luchthaven. Uiteraard kunt u uw eigen inklapbare rolstoel (zonder accu) kosteloos meenemen op uw reis. Wij adviseren u tijdig voor vertrek bij het reisbureau of uw luchtvaartmaatschappij aan te geven dat u van deze faciliteiten gebruik wenst te maken. Ook vragen wij u vriendelijk tijdig in te checken in verband met het reisklaar maken van de rolstoel.

Terminalvoorzieningen

Door middel van verlaagde stoepranden, invalidenparkeerplaatsen en aangepaste toiletten is Eindhoven Airport goed toegankelijk voor invaliden en mindervaliden.

Bijzondere voorwaarden

Wij wijzen erop dat luchtvaartmaatschappijen soms bijzondere voorwaarden hanteren. Zo is het luchtvervoer van rolstoelen met natte accu’s doorgaans niet toegestaan (deze vallen onder gevaarlijke stoffen). Ook zijn er soms voorschriften voor de afmetingen van rolstoelen.

Bij luchtvervoer van een rolstoel moeten deze ook tijdig, vaak uiterlijk 72 uur voor vertrek zijn aangemeld bij de luchtvaartmaatschappij. Laat u zich vooraf goed informeren door uw reisagent of luchtvaartmaatschappij en raadpleeg hun websites.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief