Vanuit Eindhoven naar Zakynthos

Zakynthos

Bloem van het Oosten

Zakynthos is een Grieks eiland en behoort met onder meer Corfu, Lefkas en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Het eiland staat bekend om zijn grillige westkust, hoge kliffen en verlaten strandjes. Zakynthos wordt vaak “Il fiore di Levante” genoemd, oftewel bloem van het oosten.

Eiland

Zakynthos, ook bekend onder de naam Zante of Zacinto, is het derde eiland van de eilandengroep in de Ionische Zee. Het eiland ligt ten westen van Griekenland op ongeveer gelijke hoogte met Sicilië. De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer en de breedte 20 kilometer. De kust kent een lengte van ongeveer 123 kilometer.

Verfrissend en groen

Een groen eiland waar veel olijfbomen en fruitbomen te vinden zijn. Zakynthos is een kleurrijk eiland met vele bloemen en kruiden, zoals basilicum, lavendel en tijm.

Zakynthos is een fiets- en wandelparadijs. Het heeft een ideaal landschap om doorheen te wandelen of te fietsen en ondertussen lekker uit te waaien. Het eiland kent geen drukke hoofdwegen, maar bestaat uit kleine kronkelige weggetjes. Ga op pad langs de olijfgaarden, verborgen dorpjes, vuurtorens, molens, indrukwekkende kliffen en adembenemende baaitjes.

De stad Zakynthos

De hoofdstad Zakynthos is een moderne stad met veel gebouwen in een klassieke stijl. Er zijn straten met booggewelven, kerken met imposante klokkentorens, mooie pleinen en belangrijke monumenten.

Aghios Nikolaos is een vissersdorp op Zakynthos. Vanaf hier kun je met bootjes naar de blauwe grotten. Deze blauwe grotten zijn een van de belangrijkste attracties van Zakynthos.
 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Zakynthos? Klik hier!

Je boekt je vlucht naar Zakynthos exclusief bij Sunweb.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief