Vanuit Eindhoven naar Turijn

Turijn

Zomerzon en winterzon

Turijn is een stad in het noorden van Italië, vlakbij de Alpen en de Franse grens. De stad heeft aan haar rijke verleden talloze historische bouwwerken en andere bezienswaardigheden overgehouden, zoals kathedralen, paleizen en prachtige pleinen. Turijn is na Milaan de grootste stad van Italië en heeft zo een 900.000 inwoners.

Historische gebouwen

Het 167 meter hoge gebouw De Mole Antonelliana werd eind 19e eeuw gebouwd en is het symbool van Turijn. Oorspronkelijk gebouwd als synagoge, maar momenteel is Museo del Cinema in het gebouw gevestigd.
Wat je absoluut niet moet overslaan tijdens je verblijf in Turijn is het Koninklijke Paleis dat in 1945 gebouwd werd. Een andere mooie bezienswaardigheid is de kathedraal San Giovanni. De barokke basiliek di Superga is ook een bezoekje waard.

Chocolade

Ben jij een chocoholic, dan moet je zeker naar Turijn! Chocolade zoals wij deze nu kennen, vond zijn oorsprong in Turijn. In het kleine chocoladewinkeltje in Odilla Chocolat kun je de lekkerste zelfgemaakte chocoladeproducten halen. Probeer ook zeker eens de Turijnse specialiteit gianduja, een chocolate hazelnootsaus.

Voor alle seizoenen

In de zomer geniet je van het warme weer, de terasjes en prachtige bezienswaardigheden in Turijn. Een populair park is Parco del Valentino en was het eerste publieke park in Italië. Je vindt hier botanische tuinen, een kasteel, een middeleeuws dorpje en verschillende beelden. Dit is zeker een bezoekje waard!

Echter is Turijn ook een must voor onze wintersporter. De skigebieden aan de zuid-west kan van de Alpen zijn vanaf Turijn goed bereikbaar, maar ook in de Maurienne vallei en Trois Vallées zijn goed te bereiken.

De Olympische winterspelen zijn in 2006 in Turijn gehouden.

Benieuwd naar een sfeerimpressie? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief