Vanuit Eindhoven naar Trapani (Sicilië)

Trapani (Sicilië)

Romantiek met een snufje zout

Het grootste eiland van de Middellandse Zee is Sicilië. Met meer dan 1000 kilometer kustlijn is dit een goede bestemming voor een portie zon en strand. In ‘de punt van de laars’ ligt Trapani, een romantische bestemming én ideale uitvalsbasis voor een regionaal avontuur.

Vissersdorp

Vanwege de goede strategische ligging heeft Trapani een verleden als vissersdorp en handelsnederzetting. Vanuit de haven voeren schepen naar Sardinië, Tunesië, Pantelleria en andere bestemmingen in de Middellandse Zee. Nog altijd wordt er een ferrydienst onderhouden.  Dat maakt Trapani tot een geschikte uitvalsbasis voor dagtochtjes.

Wintersport                 

Het centrum oogt romantisch. Het stadsgezicht bestaat uit witte vissershuizen, barokke paleizen en fraaie kerken, zoals de Cattedrale San Lorenzo en de Chiesa del Collegio Gesuiti. Aan het strand liggen verschillende hippe beachclubs.

Vanaf Trapani kun je de kabelbaan nemen naar Erice op de top van de Monte San Giuliano. Vanaf 750 meter is het uitzicht over de Egadische eilanden fenomenaal. Ook een uitstapje naar de berg Etna is de moeite waard.  De Etna is 3.300 meter hoog en geldt als de grootste actieve vulkaan van Europa. In de winter raakt de top besneeuwd en zijn skiërs en snowboarders welkom. Trapani is dus ook een wintersportbestemming.

Zout & ijs                   

In het handelsverleden speelde zoutwinning een cruciale rol. Het zeezout van Trapani staat bekend om de delicate smaak en is een echte specialiteit van deze streek. In de omgeving kun je de karakteristieke windmolens en zoutbergen met terracotta pannen bewonderen.

Een andere specialiteit is ambachtelijk ijs. Geen lokale traditie, wel écht Italiaans. Van pistache tot cassata of granita al caffè: er is altijd  een brede waaier aan smaken beschikbaar.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Trapini? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief