Vanuit Eindhoven naar Riga

Riga

Ideale citytrip

In 1991 werd Letland onafhankelijk. Vanaf dit moment is de ontwikkeling van de hoofdstad Riga in een stroomversnelling terecht gekomen. Oud en nieuw gaan inmiddels hand in hand. Het centrum is compact en overzichtelijk, waardoor je in weinig tijd veel kunt zien. Dat maakt Riga tot een ideale bestemming voor een citytrip.

 Autoluw

Het centrum is autovrij en dus is de benenwagen prima geschikt om Riga te ontdekken. Aan de hand van de veelkleurige gevels trekt de geschiedenis voorbij. Art nouveau (jugendstil) is nadrukkelijk aanwezig, evenals moderne architectuur en overblijfselen uit de oostblokperiode. Ook houten huizen – typisch voor Letland – komen veelvuldig voor.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Vrijheidsmonument, de Johanneskerk, het Stadhuis en het Bezettingsmuseum. Verschillende huizen lenen zich voor een fotomoment, zoals het Vlaamse Huis, het Mentzendorffhuis en de Drie Broeders, de oudste stenen woningen van de stad.

Van zeppelin naar marktkraam

Voor wat meer dynamiek is de Centrale Markt een goede bestemming. Die bestaat uit 5 grote markthallen die ooit gebruikt werden om zeppelins te stallen. Deze levendige markt wordt sinds 1930 georganiseerd, is iedere dag open en behoort tot de grootste van Europa.

Budget

Naarmate de populariteit toeneemt, stijgen ook de prijzen. Met dank aan de vele hostels en goedkope vluchten is het toch mogelijk om met een klein portemonnee veel te beleven. Maar wat je budget ook is: Riga zal je niet teleurstellen.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Riga? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief