Vanuit Eindhoven naar Rhodos

Rhodos

Relaxed Rhodos

Zowel de zomers als de zandstranden zijn er lang en aangenaam. De zon schijnt uitbundig en creëert de juiste sfeer voor onthaasten. In Rhodos kent ontspanning vele gezichten.

Zonnig vertier

De meeste vakantiegangers verblijven in een van de badplaatsen Faliraki, Ixia of Trianda. Stuk voor stuk prima bestemmingen voor zonnig vertier, watersport en gezellig borrelen. Ook Rhodos-Stad is populair. De binnenstad oogt middeleeuws, de vestingmuren nodigen uit tot een wandeling en in de haven zitten veel gezellige tavernes. Het uitgaansleven is hier goed ontwikkeld, met name rondom Bar Street Orfanidou.

Vlindervallei

Rhodos is een heuvelachtig eiland met veel weilanden, dennenbossen en boomgaarden met olijf- en abrikozenbomen. Jasmijnbomen zorgen ervoor dat vlinders zich hier thuis voelen. Met name in de Petaloudes – de Vlindervallei – zijn deze vrolijke fladderaars overal aanwezig, vooral in juli en augustus.

Meer natuurschoon vind je in de Thermen van Kallithéa, een door Italianen gebouwd kuuroord uit de vorige eeuw. Het zwavelhoudend bronwater werd verondersteld geneeskrachtig te zijn. Verschillende films werden hier opgenomen, zoals The Guns of Navarone en Zorba de Griek.

Wonderschoon

In lang vervlogen tijden stond op Rhodos één van de zeven wereldwonderen: de Kolossus van Rhodos. Een bronzen beeld, 33 meter hoog, van de Griekse god Helios. De Kolossus waakte over de haven van Rhodos tot een aardbeving het beeld vernielde. Het wereldwonder is niet meer, maar Rhodos blijft een wonderschone bestemming.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Rhodos? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief