Vanuit Eindhoven naar Praag

Praag

Prachtig Praag

De meeste steden hebben een aantal monumenten die het bezoeken waard zijn. Zo niet Praag, dat is één groot monument! Barokke kerken, paleizen en burchten, maar ook pleinen, straatjes en bruggen: het is allemaal sfeervol en bijzonder. Dat vindt ook Unesco, aangezien de binnenstad van Praag is uitgeroepen tot werelderfgoed. Praag is een cultuurstad bij uitstek en een ideale bestemming voor een verrassend weekendje weg.

 

De Gouden Stad

Praag wordt ook wel ‘de Gouden Stad’ genoemd, of ‘de Stad met de Honderd Torens’. Ooit begonnen als Keltische nederzetting, is Praag tegenwoordig de moderne, multiculturele hoofdstad van Tsjechië. Praag wordt doorkruist door de rivier de Moldau en onder andere via de Karelsbrug zijn beide zijden met elkaar verbonden. Deze brug is alleen toegankelijk voor wandelaars en biedt een prachtig zicht op Praag. Geflankeerd door 30 heiligenbeelden is het hier prettig slenteren.

 

De Praagse Burcht

De Praagse Burcht mag bij een bezoek aan Praag niet ontbreken. In de Burcht zetelt de regering, met daar omheen vele sfeervolle straatjes, pleintjes en monumenten. De Praagse Burcht is eigenlijk een ‘stad binnen de stad’, met als Pittoresk hoogtepunt ‘het Gouden Straatje’. In de zeventiende eeuw woonden hier namelijk verschillende goudsmeden.

 

Neerploffen in Praag

Na een dagje cultuur snuiven in Praag, zijn er overal mogelijkheden om lekker neer te ploffen in een gezellig café of restaurant. De Tsjechische keuken is stevig, met veel vlees, deegwaren en aardappels. Daarbij hoort natuurlijk een biertje, want de Tsjechen hebben de pils immers uitgevonden. Het moge duidelijk zijn, Praag is een genot voor het oog én voor de maag.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief