Vanuit Eindhoven naar Nice

Nice

Vorstelijk vertier

De ‘koningin van de Côte d’Azur’ wordt beschut door heuvels vol wijngaarden, terwijl de Middellandse Zee aan haar voeten ligt. Ze is eeuwenoud maar nog altijd majestueus mooi. Een gastvrije dame die er alles aan doet om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken…

Boulevard

Nice werd al vroeg ‘ontdekt’ als badplaats. Onder invloed van Engelse toeristen werd in 1822 al een lange boulevard aangelegd: de Promenade des Anglais. In de loop der jaren wisten steeds meer welgestelde buitenlanders de weg naar Nice te vinden. Langs de Promenade werden verschillende fraaie bouwwerken opgetrokken.

Popart

In het centrum nodigen smalle steegjes uit tot een stadswandeling. Verkeer mag er niet komen dus alle ruimte om te genieten van barokke kerken en een van de vele musea. Met name het MAMAC (Museum voor Moderne Kunst) is populair. Abstracte kunst en popart zijn er rijkelijk vertegenwoordigd. Nog zo’n aanrader is de Russische kathedraal die gebouwd werd op beval van tsaar Nicolaas II.

Culinair

Wie na het winkelen, flaneren en zonnen trekt krijgt in een hapje, heeft alle keus. Italiaanse invloeden hebben de mediterrane keuken in deze regio verrijkt. Zo wordt er socca geserveerd, een pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en olijfolie. Een smakelijk en goedkoop tussendoortje. Maar dat geldt ook voor de bekende salade Niçoise, hét gerecht van de stad.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Nice? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief