Vanuit Eindhoven naar Milan Bergamo

Milan Bergamo

Een lust voor het oog

Of het nou gaat om de monumenten, de schilderijen van Da Vinci of de outfit van de gemiddelde Milanees: het is allemaal stijlvol. Hoe kan het ook anders in Modestad Milaan?

Economisch centrum

Met 1,3 miljoen inwoners is Milaan de tweede stad van Italië. Economisch gezien is het echter de hoofdstad van het land. In het kielzog van de Italiaanse beurs hebben veel financiële instellingen zich hier gevestigd. Ook de creatieve industrie is er sterk ontwikkeld.

Kunst met een hoofdletter K

In de 14e eeuw greep de familie Visconti in Milaan de macht. Voor hen werd het Castello Sforzesco aangelegd. In dit kasteel maak je kennnis met verschillende werken van Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Vanaf het Castello is het een klein kwartier lopen naar de Duomo (Dom) van Milaan. Aan de kerk is 5 eeuwen gewerkt maar het resultaat mag er zijn: ontelbaar veel torentjes en beelden sieren dit toonbeeld van gotische kunst. De Duomo is gewijd aan Ambrosius, de beschermheilige van de stad.

Verderop in het centrum ligt het klooster Santa Maria delle Grazie (Onze-Lieve-Vrouwe van Genade). Hier bevindt zich Da Vinci’s meesterwerk Het Laatste Avondmaal.

Kleren maken de man

Italianen staan bekend om hun stijlgevoel, maar voor Milanezen geldt dat nog sterker. Vele grote modehuizen zijn er gevestigd, zoals Versace en Armani. In de exclusieve modeshows worden trends geboren. Haute couture is hier heel gewoon, dus bezoek een van de vele winkels en wees een modepionier.

De hippe Milanezen hebben logischerwijs hun weerslag op het uitgaansleven. Alle clubs zijn steevast met gevoel voor stijl en sfeer ingericht. Uitgaan kan overal, maar de meeste clubs liggen rondom Navigli, Porta Ticinese en Brera, dat vroeger een kunstenaarswijk was. Gezelligheid gegarandeerd, mits je passend gekleed bent natuurlijk…

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Milaan? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief