Vanuit Eindhoven naar Marrakesh

Marrakesh

Magisch Marrakesh

Aan de voet van het Atlasgebergte ligt Marrakesh, de op één na grootste stad van Marokko. 800.000 mensen leven in de ‘Rode Stad’. Rood is de kleur van leven, warmte  en hartstocht. Een passende kleur voor deze betoverende wereld.

Wonderlijke figuren

Marrakesh bestaat uit een medina (oude stad) en een modern deel. De straatjes zijn vaak smal en worden onderbroken door soeks, marktplaatsen waar vooral ambachtelijk handwerk wordt verkocht.  Wie hier iets wil kopen, moet onderhandelen. Dat is helemaal ingeburgerd en wordt door verkopers ook verwacht. Het is steeds weer een uitdagend spel om de prijs naar een voor beide partijen acceptabel niveau te krijgen.

Een bijzondere markt is Djemaa el Fna, waar onder andere textielproducten worden verkocht. De meest wonderlijke figuren passeren hier revue, zoals verhalenvertellers, magiërs, tandentrekkers en slangenbezweerders. Zittend op een terras met een koel drankje is dit plein een dynamisch schouwspel waar je naar blijft kijken.

Verkoeling

Marrakesh heeft een landklimaat en in de zomer kan het behoorlijk warm worden. In de vele parken en tuinen vind je echter verkoeling. Stuk voor stuk zijn het prettige plekken om te ontspannen. Weer afgekoeld wacht het Marrakesh Museum in het Dar Menebhi Paleis. De collectie bestaat uit traditionele en moderne kunst, maar ook het gebouw is de moeite waard. De zithoeken, binnenplaats met fontein en het uitbundige tegel- en houtsnijwerk laten zien waar de Andalusische architectuur voor staat.

Eten & thee

Djemaa el Fna herbergt veel kraampjes met traditioneel Marokkaans eten, lekker en goedkoop. In de medina vind je bistro’s en restaurants met Franse keuken, een herinnering aan de koloniale tijd. De meest genuttigde drank is thee, ook wel Berber whiskey genoemd. Wat de gelegenheid ook is, thee is altijd een passende keuze.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Marrakesh? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief