Vanuit Eindhoven naar Manchester

Manchester

Great, Greater, Greatest

Wie Manchester zegt, denkt natuurlijk meteen aan de thuisstad van de wereldberoemde voetbalclubs Manchester United en Manchester City. Naast een voetbalstad, is Manchester een prachtige stad om te bezoeken. Ook voor de niet voetballiefhebbers.

Manchester ligt midden in het op een na dichtst bevolkte deel van het Verenigd Koninkrijk. De stad telt met haar omgeving 2,6 miljoen inwoners en is met name bekend om haar architectuur, cultuur, muziek scene, haar universiteit en de wetenschappelijke en technische output die bedrijven en instellingen leveren. De stad herbergt veel vestigingen van gerenommeerde internationale bedrijven en is na Londen en Edinburgh de door toeristen meest bezochte stad in het Verenigd Koninkrijk.

Allure van Londen

Manchester beschikt zeker wat van de allure van Londen. Je vindt hier verschillende theaters met bekende shows, een eigen China Town, verschillende muziekgelegenheden en exotische eetgelegenheden. Vergeet ook absoluut de winkels, pubs en musea niet te bezoeken. Een unieke belevenis is een bezoek aan de Granada Studio’s, het decor van vele populaire televisieprogramma’s.

Bekende bouwwerken

In Manchester staan vele bekende, prachtige gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de meer dan 600 jaar oude Kathedraal van Manchester, de neogotische bibliotheek John Rylands Library of Beetham Tower, het hoogste gebouw van Manchester.

Benieuwd naar een sfeerimpressie? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief