Vanuit Eindhoven naar Malta

Malta

Magnifiek Malta

Malta: een klein eilandje met een bewogen geschiedenis. Vanwege de strategische ligging in de Middellandse Zee was het eeuwenlang een aantrekkelijke prooi voor vreemde legers. Nog altijd is de ligging van cruciaal belang, maar dan voor vakantiegangers.

Horloge

Vergeet Egypte en Stonehenge: de oudste Europese tempels staan op Malta. Tussen 3500 en 2500 voor Christus verrezen verschillende megalithische tempels op het eiland. De tempels van Tarxien zijn sinds 1980 UNESCO werelderfgoed. Bijzonder is de tempel van Hagar Qim, want deze fungeert als een uit de kluiten gewassen horloge. De constructie is dusdanig ingenieus dat hij de tijd aangeeft.

Sportieve uitdagingen

Feniciërs, Grieken, Puniërs, Romeinen, Arabieren, Normandiërs, Spanjaarden, Johannieters, Turken, Fransen en Britten: stuk voor stuk hebben ze Malta een tijdje bezet. Al die culturen hebben invloed uitgeoefend en dat heeft ook nu nog effect. Menig toerist herkent bepaalde dingen van thuis, zonder dat precies te kunnen plaatsen.

Sinds 1 mei 2004 maakt Malta deel uit van de Europese Unie. Sindsdien groeit het toerisme gestaag.
Zonvakanties zijn populair maar ook sportief gezien is er veel te beleven. Over het hele eiland liggen wandelroutes, aan de kust wordt geklommen en de heldere zee nodigt uit tot snorkelen en duiken.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Malta? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief