Vanuit Eindhoven naar London Stansted

London Stansted

Loving London

Je hebt grote steden, wereldsteden en alfa-wereldsteden. Samen met New York, Tokio en Parijs behoort Londen tot de laatste categorie. Het is de politieke bakermat, het economisch centrum én het cultureel hart van het Verenigd Koninkrijk. Een bezoek aan Londen is niet meer dan logisch.

Prachtige pleinen

In het centrum van Londen kom je een aantal grote pleinen tegen. Trafalgar Square is vernoemd naar de Slag bij Trafalgar in 1805, toen de Britse marine de Franse vloot versloeg. De Britten stonden onder leiding van Horatio Nelson, wiens nagedachtenis geëerd wordt met een hoge zuil en standbeeld (Nelson’s Column).

Ook Piccadilly Circus is een publiekstrekker. Dit plein geldt als een ontmoetingsplek en is herkenbaar aan de opvallende lichtreclames. Leicester Square ten slotte, ligt in een voetgangerszone in de wijk West End. Britse helden als Isaac Newton, Joshua Reynolds en William Shakespeare worden hier geëerd. Vanwege de aanwezigheid van 4 grote bioscopen zijn hier geregeld filmpremières.

Historie en traditie

Verschillende Londense highlights staan op de bekende UNESCO werelderfgoedlijst: Royal Botanic Kew Gardens, Tower of London, Maritime Greenwich, Westminster Abbey, Palace of Westminster (incl. Big Ben) en Saint Margaret’s Church. Het is maar een greep uit al het moois dat de stad te bieden heeft.

De Tower of London is gebouwd als vesting, maar werd ook een tijdje gebruikt als koninklijk paleis en gevangenis voordat het een museum werd. Tegenwoordig is Buckingham Palace de belangrijkste residentie van koningin Elizabeth II en prins Philip. Het is een plek vol historie en traditie, wat nog altijd zichtbaar is bij de wisseling van de wacht. Daar veel ceremonieel bij kijken en is dus een aantrekkelijk schouwspel.

Food & drinks

Londen is een smeltkroes van culturen en dat heeft geleid tot een grote diversiteit aan restaurants, vooral in de wijken Soho en Chinatown. Voor de fijnproever zijn er maar liefst 42 restaurants met minimaal 1 Michelinster, waaronder Restaurant Gordon Ramsay (3 sterren!). Met een kleiner budget kun je ook in de pub terecht, bijvoorbeeld voor fish & chips. Daarbij hoort natuurlijk een goed glas ale. Voor wie daar geen fan van is: geen nood, de Britten zijn ware bierliefhebbers en dat betekent een uitgebreid assortiment. Er is altijd wel een smakelijke pint voorradig. Cheers!

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Londen? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief