Vanuit Eindhoven naar Kos

Kos

Hip en Hippocrates

Zonliefhebbers heb je in alle soorten en maten. Gelukkig is Kos daar helemaal op voorbereid. Jong of oud, met of zonder kinderen, kroeg- of cultuurliefhebber: Kos is van alle markten thuis.

Beroemde plataan

Het Griekse eiland Kos ligt in de Egeïsche zee voor de kust van Turkije, ter hoogte van Bodrum. Er wonen nog geen 35.000 mensen en heeft een kustlijn van 112 kilometer, boordevol prachtige zandstranden. De hoofdstad is Kos-Stad en geldt als een populaire vakantiebestemming. Het is een grote badplaats met gezellige boulevards, winkeltjes, bars en discotheken. Daarnaast zijn er veel klassieke bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van Agora, de Tempel van Heracles en het Johannieterkasteel.
Wereldberoemd is de plataan van Hippocrates, waarvan wordt gezegd dat deze nog door de grote Griekse geneesheer zelf werd geplant. Hippocrates staat bekend als de ‘vader van de geneeskunde’ en wordt nog altijd geëerd. Hij werkte vanuit het Asklepieion, het beste ziekenhuis uit die tijd.

Voor kinderen en kroegtijgers

Naast Kos-Stad zijn er verschillende andere populaire badplaatsen. Stuk voor stuk bieden ze machtig mooie stranden, maar ze hebben ook ieder hun eigen identiteit. In Karademena komen veel Britten en is het nachtleven berucht, terwijl Psalidi vooral bekend is vanwege geneeskrachtige warmwaterbronnen. Marmari is een geschikte bestemming voor kleine kinderen,  en Mastichari kenmerkt zich weer door het historisch centrum. Agios Theologos ten slotte, is een geschikte locatie voor duiken en windsurfen.

Dagtripjes

Kos is slechts 320 km2 groot en dat nodigt uit tot dagtripjes. Dat kan per huurauto maar ook de fiets is een goede keus. Kos is hét fietseiland van Griekenland en goed voorbereid op tweewielers. Dus trap de pedalen in en trek eropuit met het stalen ros: dat voelt vertrouwd.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Kos? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief