Vanuit Eindhoven naar Kopenhagen

Kopenhagen

Kleurrijk en koninklijk

Ze brak een arm, werd beschilderd en meerdere malen onthoofd. Toch is en blijft ze hét symbool van de stad. Het wereldberoemde beeld van de Kleine Zeemeermin behoort tot de meest gefotografeerde ter wereld. Een stukje historie dat nog altijd hip en actueel is, precies zoals Kopenhagen ook is.

Kijkje achter de schermen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en telt ongeveer 550.000 inwoners. De bekendste inwoners hebben blauw bloed, want al in de 15e eeuw werd de stad de residentie van de oudste monarchie ter wereld. Met vele prachtige paleizen tot gevolg, zoals Paleis Amalienborg. Onder toeziend oog van een immens standbeeld van koning Frederik V is het mogelijk een deel van het paleis te verkennen. Een verrassend kijkje achter de schermen, want de koninklijke kamers zijn zoveel mogelijk intact gelaten.

Panoramisch uitzicht

Voor een panoramisch uitzicht over de stad is een bezoek aan de Rundetårn (ronde toren) een must. In 1637 werd de eerste steen gelegd voor deze oudste sterrenwacht van Europa. De toren kan bedwongen worden via een spiraal van 209 meter, die eindigt op een dakterras.
Van boven valt het oog al snel op de Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Vanaf het Raadhuisplein passeert een uitgebreid aanbod hippe winkels de revue. Voor shoppers een paradijs, maar ook de moeite waard voor wie niet van winkelen houdt: straatartiesten zorgen doorlopend voor vermaak.

Gezelligheid alom

In Kopenhagen ligt alles op loopafstand, dus prettige restaurants zijn altijd in de buurt. De Nyhavn is daarvoor een goede bestemming. Statige, kleurrijke koopmanshuizen herinneren aan het handelsverleden van de stad, en ook Hans Christiaan Andersen heeft hier gewoond en gewerkt. Tegenwoordig draait het echter allemaal om gezelligheid, met cafés en restaurants in overvloed.  Hier kun je kennismaken met lokale gerechten als  gravad laks (gerookte zalm), smørrebrød (roggebrood) en de bekendste Deense blondjes: Tuborg en Carlsberg.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Kopenhagen? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief