Vanuit Eindhoven naar Knock

Knock

Katholiek Knock en prachtig platteland

Knock is een kleine plaats met zo’n 600 inwoners dat in het graafschap Mayo in het westen van Ierland ligt. Dit kleine dorpje is uitgegroeid tot een bedevaartsplaats die elk jaar door meer dan één miljoen mensen wordt bezocht. Om deze drukte in goede banen te leiden, is op verzoek van de plaatselijke kerk een aantal jaar geleden een luchthaven aangelegd om de stroom pelgrims en reizigers beter te kunnen faciliteren.


Platteland

Stille groene heuvels, schapen en oude ruïnes. Geniet van de prachtige routes langs de kustlijn die je een uitzonderlijk uitzicht bieden op het beroemde Ierse landschap. Knock dient als ideaal vertrekpunt voor excursies in het westen van ‘The Emerald Isle’. Zo ligt de beroemde streek Connemara, ooit bezongen door de Franse zanger Michel Sardou, binnen handbereik. Het weidse landschap van hoogveen en pittoreske cottages behoort tot het gebied waar het Ierse Gaelic nog dagelijks wordt gesproken.

 

Bedevaartsoord


De bekendheid van Knock is te danken aan de verschijning van de Onze Lieve Vrouw van Knock op 21 augustus 1879. De verschijning van Maria duurde twee uur en werd door 15 dorpsbewoners van alle leeftijden gezien. Kort daarna vonden er wonderbaarlijke genezingen plaats. Ruim honderd jaar later is het kleine en simpele dorpje Knock uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord. Zo wordt Our Lady’s Shrine door de Katholieke Kerk erkend als één van de belangrijkste Mariaheiligdommen ter wereld.

 

Combineer


Wil je genieten van zowel de groene natuur als een citytrip? Combineer dan countryside Knock met het bruisende Dublin. Of bezoek een van de levendige kleine steden aan de westkust, zoals het studentikoze en culturele Galway, het knusse Westport, of het plaatsje Sligo waar Ierlands beroemde toneelschrijver en dichter William Butler Yeats wordt geëerd.

 

Galway Races

Liefhebbers van paardensport kunnen ‘s zomers genieten bij de Galway Races. In deze beroemde feestweek vindt een groots paardensportevenement plaats waarbij paardenrennen moeiteloos samengaan met mode en haute cuisine.  Trainers, jockeys en toeschouwers met zwierige hoeden zijn te zien langs de renbaan, een spektakel dat je een keer moet hebben meegemaakt!

 

Golfers paradijs

Wie graag een balletje op de ‘green’ slaat, reist vanuit Knock door naar een van de adembenemende Ierse golfterreinen aan de westkust. Castle Dargan in het graafschap Sligo is een golf resort dat de beschikking heeft over een 18-holes kampioensbaan. Of maak gebruik van de Sligo Links Golf Pass waarmee je drie golfbanen aan de Atlantische kust combineert.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Knock? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief