Vanuit Eindhoven naar Faro

Faro

Succes gegarandeerd

Of het nou januari of juli is: meer dan 10 graden verschil is er vrijwel nooit. Faro wordt niet voor niets geroemd vanwege het klimaat. In combinatie met de heerlijke stranden, de sfeervolle binnenstad en de goede restaurants is er maar één conclusie: in Faro zit je altijd goed.

Fraai aangezicht

Ruim 2.000 jaar geleden legden de Romeinen een haven en stadsmuren aan. Dat was het startsein voor een periode van een periode van groei en ontwikkeling. In 1540 kreeg Faro stadsrechten en in 1756 werd het de hoofdstad van de provincie Algarve. De muren staan nog altijd overeind en bieden een fraai aangezicht. Er zijn 3 stadspoorten, waarvan de Arco da Vila de mooiste is. De poort geeft toegang tot de Cidade Velha (Oude Stad).

Bijzondere bouwstijl

Het belangrijkste plein in het centrum heet Largo de Se. Aan dit plein ligt ook de gelijknamige kathedraal, die een nogal bijzondere bouwstijl heeft. Door oorlogsgeweld werd deze namelijk keer op keer beschadigd, waarna steeds weer een restauratie in een andere stijl werd uitgevoerd. Van het originele gebouw is – op de klokkentoren en de 2 kruiskapellen na – nauwelijks iets over.

Een steenworp verder ligt Nossa Senhora da Assuncao, een voormalig klooster waar nu een archeologisch museum gevestigd is. De collectie geeft een impressie van het bewogen verleden van Faro, met verschillende Romaanse en West-Gotische vondsten. Ook de bloemrijke kloostertuin is de moeite waard.

Autovrij

Een deel van het centrum is autovrij gemaakt. In deze voetgangerszone vind je een goot aantal winkels die kleding, schoenen en handwerk verkopen. Voor verse producten is de Mercado Municipal een aanrader. Deze markt is vrijwel iedere dag tot ’s avonds laat open en biedt een keur aan lokale lekkernijen, zoals kazen, worsten en snoepgoed.

Waar auto’s moeten wijken, ontstaat ruimte voor horeca. Aan de Rua de Santo Antonio zitten de meeste restaurants. Wie daarna nog met de voetjes vloer wil, kan de dag afsluiten in een van de clubs aan de Rua do Prior.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Faro? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief