Vanuit Eindhoven naar Dalaman

Dalaman

Rust en ruimte

In het zuidwesten van Turkije ligt Dalaman. Voorheen voornamelijk bekend vanwege het internationale vliegveld, maar de stad heeft meer te bieden. Een toeristische bestemming in opkomst, waar de natuur een grote rol speelt.

Reuzenschildpadden

Dalaman ligt ingesloten tussen de bergen en de Middellandse Zee. In de directe omgeving vind je katoenvelden, boomgaarden, modderbaden en oude tombes. Het is het leefgebied van de caretta-caretta schildpadden, die actief beschermd worden. Deze bijzondere dieren kunnen tot 150 kilo wegen, met een schild van 1 meter lang. Ze houden van warm zand en zijn met een beetje geluk te spotten.

Geen massatoerisme

Dalaman zelf is een klein stadje in ontwikkeling. Massatoerisme heeft hier nog geen entree gemaakt, dus alle ruimte voor zonnen op het Sarsala strand. Winkels, bars en restaurants zijn er ruimschoots. Voor wie kennis wil maken met de echte Turkse keuken, moet eens mezze bestellen: kleine hapjes die als bijgerecht bedoeld zijn, maar ook prima als hoofdgerecht kunnen worden genuttigd. Mezze worden vaak zonder vlees en op basis van olijfolie bereid, zoals bijvoorbeeld: dolma (druivebladeren gevuld met rijst), börek (pasteitjes gevuld met kaas en kruiden) of mucver (poffertjes van courgette). De presentatie is net zo belangrijk als het eten zelf. Zelfs het kleinste gerecht wordt weelderig gegarneerd.

Als kustplaats staat vis natuurlijk ook standaard op het menu. Zeebaars, zwaardvis en garnalen zijn populair. Vleesliefhebbers kunnen rekenen op lamsvlees, vaak geserveerd als kebab of als köfte (gekruide vleesballetjes).

Genieten

Dalaman heeft de juiste ingrediënten voor een ontspannen vakantie, waar de zon en de Turkse keuken garant staan voor smakelijk genieten.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Dalaman? Klik hier!

In Turkije ben je verplicht een eVisum aan te schaffen. Lees meer.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief