Vanuit Eindhoven naar Corfu

Corfu

In het spoor van Achilles, Odysseus en Sissi

 

Sommige bestemmingen zijn altijd populair geweest en zullen dat ook altijd blijven. Corfu is zo’n plek. De beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi heeft de weg gewezen: ze bezocht het eiland in 1861, werd  er spontaan verliefd op en besloot er een zomerverblijf te bouwen. Geen gek idee.

 

Schitterende stranden

Een helderblauwe zee, rustige baaitjes en een heuvelachtig binnenland waar olijfbomen, cipressen en orchideeën het eiland kleuren. Het noorden kenmerkt zich door een gevarieerde natuur, het westen door de schitterende zandstranden en het oosten door kiezelstranden waar het prima snorkelen is. Corfu nodigt nadrukkelijk uit tot strand en ontspanning, maar ook tot een eilandtour.

 

Romantisch

Het zomerverblijf van keizerin Sissi – het Achilleion – beantwoordt volledig aan alle romantische verwachtingen. Het is een klassiek paleis in Italiaanse stijl waar het heerlijk wegdromen is bij de vele beelden, plafond- en muurschilderingen. Rondom het paleis ligt een tuin met beelden van de stervende Achilles en de Negen Muzen.

Vanuit het Achilleion is het maar een klein stukje naar Kerkyra, beter bekend als Corfu-Stad. Deze vestingstad werd tijdens de Venetiaanse overheersing gebouwd en betekende een impuls voor zowel kunst als architectuur. Er verrezen stadsmuren, twee forten en de statige boulevard Liston met karakteristieke zuilengalerij. In de smalle straatjes van Kerkyra wisselen winkels, koffiebars en cafés elkaar af.

 

Maagdelijk wit

Ten zuiden van Kerkyra ligt het kleine eilandje Vlacherna, dat via een dam verbonden is met het vasteland.  Een maagdelijk wit klooster en een hoge boom behoren tot de meest gefotografeerde objecten van het land.

Weer een stukje zuidelijker ligt het eiland Pondikonissi, ofwel Muizeneiland. Die naam verwijst overigens naar de vorm van de bomen en heeft dus weinig met ongedierte te maken. Dit is een bijzondere plek, want volgens de verhalen uit de Homerus spoelde de Griekse held Odysseus hier ooit aan, nadat hij was ontsnapt aan de zeenimf Kalypso. Een stimulerend voorbeeld, dus treed in de voetsporen van Odysseus, zet koers naar Corfu en ontsnap aan de sleur van alledag.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Corfu? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief