Vanuit Eindhoven naar Carcassonne

Carcassonne

Een historische sensatie

Net zoals het beroemde bordspel trekt ook de stad Carcassonne massa’s mensen. Ieder jaar bezoeken 3 miljoen toeristen de middeleeuwse vesting, die door de UNESCO is bestempeld als werelderfgoed.

Terug-in-de-tijd

Het Franse Carcassonne ligt tussen Toulouse en de Middellandse Zee. De stad bestaat uit twee gedeelten, La Ville Basse en La Cité. De citadel heeft een befaamde reputatie en staat bekend als ‘mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa’. De muren zijn dik, de torens hoog en de bochtige straatjes roepen een terug-in-de-tijd-gevoel op. Het lijkt alsof ieder moment een ridder te paard kan passeren, op weg naar een nog te verschalken jonkvrouwe.

Lokale hapjes

Maar hoe mooi ook, Carcassonne is meer dan alleen de citadel. In La Ville Basse (de benedenstad) steken de kathedraal van Saint Michael en de kerk van Saint Vincent boven de huizen uit.  Op de grond wordt gehandeld in wijn, graan en fruit uit de omgeving. Er zijn kleine kledingzaken en gezellige eetgelegenheden met lokale hapjes: hammen, gekonfijte vogelmaagjes, paté met ganzen- of eendenlever, gesmoord vlees, Grés de la Cité en als likeur De Michelene.

Betoverende uitstraling

Hoewel de vesting uit noodzaak is ontstaan, is het prettige resultaat dat Carcassonne nu een betoverende uitstraling heeft. Het Sprookjeskasteel van de Disney-parken schijnt hier zelfs op gebaseerd te zijn. Een logische keuze.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Carcassonne? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief