Vanuit Eindhoven naar Budapest

Budapest

2 voor de prijs van 1

Een citytrip naar het Hongaarse Boedapest is eigenlijk een reis naar 2 steden. Oorspronkelijk waren Boeda en Pest namelijk zelfstandige plaatsen, van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. Twee steden met een eigen karakter en dat zie je nog altijd terug: Pest is druk en dynamisch, Boeda rustig en relaxed. Dat biedt mogelijkheden…

Prachtig uitzicht

In Boeda is een bezoek aan het Koninklijk Paleis op de Burchtheuvel vanzelfsprekend. Niet alleen heb je dan een prachtig uitzicht over Boedapest, ook vind je er bijzondere musea: de National Gallery, het Budapest Palace Museum en het Ludwig Museum of Modern Art. Het is maar een greep uit het cultureel aanbod, want de stad herbergt maar liefst 225 musea!
Onder de stad ligt een enorm grottenstelsel dat vanaf de Burchtheuvel deels te bezoeken is. Deze grotten werden gebruikt om de vele badhuizen van warm water te voorzien. Vanaf de Burchtheuvel is het heerlijk dwalen door de Óbuda, het oude stadscentrum. Hier vind je smalle, sfeervolle straatjes, winkeltjes en koffiehuizen.

‘Wijn der koningen’

Maar ook in Pest is voldoende te bewonderen. De Sint-Stephanusbasiliek is prachtig versierd met fresco’s en biedt ruimte aan 8.000 gelovigen. In de Nagycsarnok (Grote Markthal) verkopen 180 winkels allerlei verse lekkernijen, zoals foie gras, kaviaar en verschillende soorten paprika. Ook de lokale wijn Tokaji Aszú wordt hier verkocht. Volgens de Boedapestenaren is dit ‘de wijn der koningen, de koning der wijnen’.
Wie lekker wil ontspannen, kan in Pest in verschillende badhuizen terecht. Ook het Városliget (Stadspark) is populair. In deze groene zone vind je onder andere een dierentuin, een pretpark en een drietal musea.

Samen één

Hoewel ooit gescheiden, vormen Boeda en Pest samen een prachtig geheel. Een aantrekkelijke bestemming waar met name cultuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Budapest? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief