Vanuit Eindhoven naar Bodrum

Bodrum

Voor ieder wat wils

Sommige plaatsen behoeven maar weinig introductie. Bodrum is er zo een. Deze Turkse badplaats weet jaarlijks vele bezoekers te bekoren, of ze nou komen voor het strand, de vele boetiekjes in het oude centrum, het spetterende uitgaansleven of een van de zeven wereldwonderen: het mausoleum van Halicarnassus.

Duizend-en-een-nacht

Het water is er kristalblauw. De haven gevuld met luxe jachten. Slenterend over de promenade is er altijd iets te doen en vooral te zien. Het strand wacht, maar terrasjes zijn er ook in overvloed. Het historisch centrum biedt een ontspannen alternatief voor wie wat beweging wil. Het is een wirwar van straatjes die de sfeer van Duizend-en-een-nacht ademen. Bij kleine winkeltjes kun je, na het gebruikelijke afdingen, voor een habbekrats een souvenir kopen. Na een Turks hapje en een glas raki is het tijd om het nachtleven te verkennen. De mogelijkheden lijken eindeloos: relaxte tuincafés, jazz clubs met live muziek en grote (openlucht) discotheken bieden voor ieder wat wils.

Archeologische schatten

Maar ook in cultureel opzicht heeft Bodrum een uitgebreid aanbod: er zijn verschillende middeleeuwse monumenten, zoals een antiek theater, de opvallende Myndos-poort en de historische Sint-Petersburcht. Dit kasteel is niet alleen als gebouw interessant, maar herbergt ook een museum met vele archeologische schatten. Het cultuurhistorisch hoogtepunt van Bodrum is echter de graftombe van de Perzische vorst Mausolus, niet voor niets uitgeroepen tot een wereldwonder.

Duiken en snorkelen

Bodrum ligt op een schiereiland met in de omgeving veel grotten, baaien en rotsformaties. Duikers en snorkelaars maken daar dankbaar gebruik van, want het onderwaterleven is hier de moeite waard. Maar dat… geldt eigenlijk voor heel Bodrum.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Bodrum? Klik hier!

In Turkije ben je verplicht een eVisum aan te schaffen. Lees meer.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief