Vanuit Eindhoven naar Berlijn

Berlijn

Hip en happening

In Berlijn gaan heden en verleden hand in hand. De val van de Muur was het startschot voor het ontwikkelen van Berlijn-nieuwe-stijl. Het resultaat mag er zijn: het hedendaagse Berlijn is modern, trendy én betaalbaar.

Wederopstanding

De Potsdamer Platz is een goed voorbeeld van de wederopstanding. Multinationals zijn er gevestigd in architectonische hoogstandjes, maar er zijn ook veel theaters, filmhuizen en bioscopen.
Ook in de wijk Mitte – het oude centrum – is veel veranderd, maar dan zonder het historisch karakter aan te tasten. Hier maak je achtereenvolgens kennis met de Alexanderplatz, de Berliner Dom en Unter der Linden, dé boulevard van Berlijn. Zo bereik je de imposante Brandenburger Tor, de enige overgebleven stadspoort.

Creatieve hotspot

Berlijn is een creatieve stad bij uitstek. Dat zie je niet alleen aan de architectuur, maar ook aan de uitspattingen van meer dan 20.000 beeldend kunstenaars die in de stad wonen en werken. Vaak in een  expositie, museum of galerie, maar soms ook in de openbare ruimte. Ook veel Nederlandse kunstenaars voelen zich hier thuis. Met name de wijk Kreuzberg huisvest veel artistiek talent.

Kaas en ham in overvloed

Winkelen begint op de Kurfürstendamm, een brede boulevard met groenstrook. Hier vind je grote warenhuizen, maar ook exclusieve boetieks en winkelgalerijen. Vlakbij de Kurfürstendamm ligt het Kaufhaus des Westens (KadeWe), met 60.000 m2 het grootste warenhuis op het Europese vasteland. De culinaire afdeling is beroemd en herbergt maar liefst 1800 soorten kaas en 1000 soorten worst en ham!

Zelfbewust

Wat ooit grauw en sfeerloos was, is nu modern en stijlvol. Berlijn is een zelfbewuste stad waar het prettig leven is. Altijd een succesvolle stedentrip.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Berlijn? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief