Vanuit Eindhoven naar Athene

Athene

Van klassieke oudheid tot moderne wereldstad

Athene is het centrum van alle centra in de wereld. Het is de stad van de Olympische Spelen, klassieke oudheid, een cultureel knooppunt en heeft talloze musea met unieke vondsten. De klassieke oudheid ontmoet de moderne wereldstad en de historische monumenten vormen een achtergrond voor een nieuw Athene. Bezoek Athene voor een stedentrip of zakelijke bijeenkomst.

Pronkend bovenop de stad

Athene is rijk aan historie en heeft een pracht aan ruïnes, gebouwen en musea. Akropolis is het hoogtepunt van de klassieke oudheid en betekent versterkte heuvel, burcht. Beklim de trappen van de Akropolis en geniet van een prachtig uitzicht over de stad Athene.
Akropolis is het grootste tempelcomplex in Griekenland en bestaat uit diverse gebouwen, zoals Parthenon, Erechtheoin, Athena Niké en Propyleëen. Het Parthenon is de grootste en bekendste tempel. Deze tempel is gewijd aan de godin Athena en staat voor de macht die deze Griekse stad ooit had.

Modern en pittoresk

Wil je als toerist genieten van een pittoreske buurt en heerlijk eten, ga dan naar Plaka. Wandel door de smalle straatjes en steegjes, bewonder de felgekleurde huizen en geniet van hapjes en drankjes op de vele terrasjes. Vergeet echter niet om een plattegrond mee te nemen, want door de smalle straatjes en steegjes is het af en toe net een doolhof.
Wil je je echt verdiepen in het Atheense leven, ga dan naar de vlooienmarkt in Monastiraki of bezoek de vismarkt. Liever exclusief en modern winkelen? Bezoek dan Emporiko Centro, een exclusieve passage of de winkelstraat van Emrou. Of je nu van kunst, cultuur, winkelen of zon houdt, Athene heeft het allemaal!

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Athene? Klik hier!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief