Vanuit Eindhoven naar Antalya

Antalya

Zon, strand én cultuur in overvloed

Tegen het decor van het machtige Taurus gebergte liggen goudgele stranden tussen metershoge kliffen. De kustlijn is er een lust voor het oog en Antalya vormt daarop geen uitzondering. Wees welkom in de ‘parel van de Turkse rivièra’.

Paradijs

Antalya staat bekend als ‘een paradijs voor zwemmers en zonaanbieders’. Die kunnen op 2 stranden terecht. Ten westen van de stad ligt het populaire kiezelstrand Konyaalti, waar een promenade en een beachpark voor het nodige vertier zorgen. Zandstrand Lara is wat rustiger en ligt ten oosten van Antalya. Hier vind je luxe hotels en moderne winkels, ideaal voor shoppen.

Neem de tijd

Als de zon langzaam ondergaat, is het tijd om de stad in te duiken. Winkels en restaurants zijn tot laat in de avond open. Het culinair aanbod is bijzonder uitgebreid, van vis- tot vlees- tot soeprestaurant. Voor het diner geldt: neem vooral de tijd. Dat doet de bediening ook en dat is typisch Turks. De maaltijd wordt traditioneel afgesloten met een kopje kahve (koffie).

Daarna is het tijd om het nachtleven in te duiken, wat in Antalya geen enkel probleem is: langs het Konyaalti strand liggen verschillende kleine barretjes en de Çiçek passage (Bloempassage) is populair vanwege de live muziek. Ook de traditionele koffiehuizen zijn de moeite waard.

Indrukwekkend erfgoed

Wie de zon even wil ontvluchten, kan verkoeling zoeken in een van de vele monumenten die de stad rijk is. Antalya heeft een indrukwekkend erfgoed, variërend van moskeeën, herenhuizen, poorten, tempels, kastelen en tal van archeologische opgravingen. Vanuit de stad worden ook excursies georganiseerd, bijvoorbeeld naar Perge. In de Romeinse tijd een belangrijke havenstad, tegenwoordig een ruïne met overblijfselen van een authentiek badhuis, theater en een stadion. Van koffiehuis tot beachclub en van langgerekte stranden tot archeologische sites: Antalya heeft het allemaal en meer.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Antalya? Klik hier!

In Turkije ben je verplicht een eVisum aan te schaffen. Lees meer.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief