Uitbreiding ISO 14001-certificering Eindhoven Airport

Eindhoven, 19 december

Eindhoven Airport N.V. heeft vandaag wederom het officiële ISO 14001-certificaat voor milieumanagement in ontvangst mogen nemen, deze keer betreft het een uitgebreidere certificering.

Eindhoven Airport hecht sterk aan een duurzame ontwikkeling van de luchthaven waarin groei van het aantal vliegbewegingen zo min mogelijk overlast voor de omwonenden en milieu veroorzaakt. Eindhoven Airport heeft gekozen voor een systeem dat voldoet aan de milieunorm ISO 14001, de  wereldwijd geaccepteerde norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied, zoals vermindering energieverbruik.

In 2003 ontving Eindhoven Airport als eerste regionale luchthaven de ISO 14001-certificering. In 2013 is gekozen om een volgende stap te maken op het gebied van het milieumanagementsysteem en dat heeft geleid tot een uitbreiding van het systeem. Hetgeen betekent dat nu een aantal  partnerbedrijven (Viggo handling, Viggo cleaning, restaurant Belvedair, Tulip Inn Eindhoven Airport en Shell) onderdeel uitmaken van de audit. Binnen de organisatie is hieraan hard gewerkt en door de intensieve samenwerking met deze partnerbedrijven van de luchthaven is de ISO 14001-certificering gerealiseerd.

 

 

                                                                                                           

 

- EINDE PERSBERICHT -

 

 

 

 

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief