Ryanair opent thuisbasis op Eindhoven Airport

Dublin/Eindhoven, 3 april 2013

Ryanair, Europa’s enige ultra-lagekostenluchtvaartmaatschappij, opent vandaag zijn 52e basis in Eindhoven, biedt wekelijks 238 vluchten (8% stijging) op 31 routes en 4 nieuwe bestemmingen aan, vervoert 1,7 miljoen passagiers (7% stijging), stationeert er 1 vliegtuig en investeert meer dan $85 miljoen in Eindhoven Airport als zijn 2e Nederlandse basis.

Agadir, één van de vier nieuwe bestemmingen die worden aangeboden in de zomerdienstregeling, trapte vandaag officieel de operaties op de basis af, toen voor de eerste keer een in Eindhoven gestationeerd Ryanairvliegtuig om 14.00u via de Marokkaanse stad vertrok, en om 22.15u `s avonds op het nest terug zou keren. Ter viering van de opening van de basis en om de 180 passagiers aan boord van de inaugurele vlucht naar Eindhoven in stijl uit te zwaaien, hebben de directeur van Eindhoven Airport Joost Meijs en Ryanair`s Henrike Schmidt, persoonlijk de passagiers ingecheckt bij de check-in balies.

Henrike Schmidt, Ryanair’s Sales & Marketing Manager, is verheugd over de ontwikkeling in Eindhoven: `180 passagiers op onze inaugurele vlucht van de nieuwe basisoperatie vandaag is een groot succes en bewijst het verlangen van de lokale bevolking om goedkoop en gegarandeerd zonder brandstoftoeslag te vliegen. We trappen vandaag onze zomerdienstregeling af en zullen met onze huidige zomerdienstregeling 31 verschillende bestemmingen bedienen, meer dan ooit tevoren. Boekingen schieten de lucht in en overtreffen onze verwachtingen, hetgeen duidelijk laat zien dat lage tarieven zoals altijd als hete broodjes over de toonbank gaan.`

Joost Meijs, directeur van Eindhoven Airport, heeft positieve verwachtingen van Ryanairs basisoperatie: ‘Ryanair heeft altijd een hoge bezettingsgraad in Eindhoven gehad en dat voorzie ik ook voor de nieuwe routes vanaf Eindhoven. De basis bezorgt de regio nieuwe banen en nieuwe verbindingen met Europese bestemmingen. Dit zal de regio zeker helpen in haar ontwikkeling, ondanks de economisch moeilijke tijden die we vandaag de dag tegemoet zien.’

Andere nieuwe bestemmingen zoals Bordeaux, Chania en Fez zullen de komende dagen worden ingeluid, waarmee het totaal aantal bestemmingen dat Ryanair deze zomer aanbiedt op 31 komt te staan. Met toegenomen frequentie naar/van Alicante, Faro, Ibiza, Malaga, Marrakech en Pisa, biedt Ryanair deze zomer wekelijks 238 vluchten aan, op meer bestemmingen en tegen meer lage tarieven dan ooit tevoren vanaf zijn grootste Nederlandse operationele centrum. In zijn routeselectie heeft Ryanair bovendien nog meer belangrijke ‘Brainport’ zakelijke bestemmingen voor de provincie Noord-Brabant en de aandeelhouders van vliegveld Eindhoven binnen bereik gebracht'.

 

- EINDE PERSBERICHT -

Schrijf u in voor de nieuwsbrief