Feestelijke (her)opening van Eindhoven Airport

Eindhoven, 21 juni 2013

Vanmiddag is in aanwezigheid van bijna 400 gasten de geheel nieuw ingerichte en uitgebreide terminal van Eindhoven Airport officieel heropend. Tegelijkertijd is het nieuwe hotel Tulip Inn Eindhoven Airport geopend. Staatssecretaris Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verrichtte samen met Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport, de opening door de woorden “Hierbij geopend!” aan te brengen op een door een kunstenaar gemaakte zandtekening van de nieuwe terminal.

Staatssecretaris Mansveld: ‘’ Reizigers kunnen vanaf Eindhoven nu al 66 bestemmingen bereiken, van Zweden tot Marokko en van Turkije tot Ierland. De luchthaven heeft er in twee jaar tijd bijna een miljoen reizigers bij gekregen! Deze groei maakte uitbreiding van de terminal hard nodig en geeft een flinke impuls aan de regionale economie. Eindhoven kan hier trots op zijn.’’

“De Brainport verdient een moderne luchthaven als toegangspoort tot Europa en als visitekaartje voor honderdduizenden Europeanen die jaarlijks via Eindhoven Airport de regio bezoeken. Door deze nieuwbouw hebben we nu een luchthaven met de juiste uitstraling voor deze ambitieuze regio”, aldus Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport.

De snelle groei van Eindhoven Airport, heeft de luchthaven doen besluiten om ruim € 26,5 miljoen te investeren. De winkeliers, horecaondernemers en andere partnerbedrijven investeerden nog eens circa € 3 miljoen in onder andere nieuwe winkels en horecaconcepten. Het complexe bouwtraject, dat ongeveer 19 maanden duurde, is volgens planning en budget verlopen en uitgevoerd terwijl de luchthaven open bleef.

De nieuwbouw bestaat uit een nieuwe voorzone van 2.000 m2 met extra retail- en horecafaciliteiten, 2.700 m2 aanbouw aan de aankomsthal, 2.700 m2 extra kantoorruimte en de bouw van een 120 kamers tellend Tulip Inn Eindhoven Airport hotel. De terminal is volledig opnieuw ingericht. Dit heeft als doel de passagiers klantvriendelijker en sneller te bedienen. Hiervoor zijn onder andere aanpassingen c.q. uitbreidingen gedaan op het gebied van het bagagesysteem, de gates, incheckbalies en security lanes. De terminal is nu berekend op circa 5 miljoen passagiers. De verwachting is dat hiermee de passagiersgroei tot 2020 kan worden gefaciliteerd. Het hotel en de nieuwe winkel- en horecavoorzieningen creëren ongeveer 60 directe voltijdse arbeidsplaatsen op de luchthaven.

De nieuwbouw is geheel in lijn met de duurzaamheidambities van Eindhoven Airport. Het hotel voldoet aan de eisen van het internationale keurmerk ‘Green Key’ label ‘Gold’ en energielabel A++. De terminal heeft het energielabel A+. Zo zijn er onder meer duurzame bouwmaterialen en energie-efficiënte verlichting gebruikt en zijn pv-panelen en zonnecollectoren opgesteld op het dak van de terminal en het hotel.

Mansveld: ‘’De luchthaven heeft een ambitieuze strategie op het gebied van duurzaamheid en het verminderen van de CO2 uitstoot. En daar wil ik een compliment voor maken. Want de Nederlandse luchtvaart is goed voor onze economie. Dat die groei gebalanceerd en met oog voor de omgeving plaatsvindt is nog beter nieuws’’.

EINDE PERSBERICHT -

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief