Eindhoven Airport behaalt hoogste niveau Airport Carbon Accreditation

Eindhoven, 19 december 2013

Eindhoven Airport heeft als eerste luchthaven in de Benelux het hoogste niveau bereikt van de Airport Carbon Accreditation.

Het ‘Airport Carbon Accreditation’ programma onderzoekt en erkent de inspanningen die deelnemende luchthavens doen om de CO2 uitstoot te controleren en te verminderen. Het programma bestaat uit vier niveaus welke ieder afzonderlijk beloond kunnen worden met een ‘Certificaat’: Mapping, Reduction, Optimisation & Neutrality. Eindhoven Airport heeft het hoogste niveau ‘Neutrality’ nu succesvol afgesloten.  Het hoogste niveau houdt in dat Eindhoven Airport haar eigen luchthavenprocessen CO2 neutraal heeft uitgevoerd door het compenseren van de eigen restuitstoot.

Het eerste niveau ‘Mapping’ bestaat uit het in kaart brengen van de  CO2 footprint van de eigen luchthavenprocessen. Het volgende niveau waar Eindhoven Airport zich op heeft gericht is ‘Reduction’ welke bestaat uit het bewijzen van CO2 uitstoot vermindering. Het derde niveau is het betrekken van partnerbedrijven op de luchthaven bij het verminderen van CO2 uitstoot. Het laatste niveau is Neutrality.

Eindhoven Airport loopt hiermee vooruit op de eerder gemaakte afspraken aan de Alderstafel om het hoogste niveau van het ‘Airport Carbon Accreditation’ behaald te hebben.

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport:  “Eindhoven Airport heeft de ambitie om tot de leidende luchthavens van Europa te behoren op het gebied van duurzaamheid. Airport Carbon Accreditation helpt Eindhoven Airport deze ambitie te realiseren.”

Olivier Jankovec, Director General ACI EUROPE:  "Eindhoven Airport streeft al enige tijd naar CO2 neutraliteit. Het is fantastisch om te zien dat zij dit vandaag hebben bereikt en dat zij daarmee de eerste luchthaven in de Benelux en de 15e luchthaven ter wereld zijn. Door geaccrediteerd te zijn op dit niveau is Eindhoven Airport duidelijk een voorbeeld als het gaat om een proactieve bedrijfscultuur. Felicitaties aan het hele team voor hun harde werk.”

 

-EINDE PERSBERICHT-

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief