Security

Eindhoven Airport hecht zeer veel waarde aan de veiligheid op de luchthaven. Dit merkt u bijvoorbeeld als u de vertrekhal in loopt. Er wordt dan gecontroleerd of u geen gevaarlijke voorwerpen bij u heeft. Iedereen die het beschermd gebied betreedt wordt gecontroleerd. Ook de ruimbagage en de voorraden voor de winkels in het beschermd gebied worden gecontroleerd. In het programma "beveiligingsbewustzijn" is te lezen waarom deze controle zo belangrijk is voor een luchthaven.

Het programma "beveiligingsbewustzijn" is door de Europese Unie verplicht gesteld voor alle personen werkzaam in de beschermde gebieden van luchthavens.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de Security test kunt u het zelfinstructieprogramma "beveiligingsbewustzijn" doornemen. Ook is het raadzaam om het handboek Safety & Security door te nemen.  Als laatste kunt u ter oefening de testvragen doorlezen. Dit zijn de vragen die u kunt verwachten op de Security test.

Uw werkgever is verantwoordelijk voor de instructie van zijn werknemers. Indien er medewerkers zijn die geen Nederlands spreken, is het aan de werkgever hiervoor voorzieningen te treffen.

Om sommige bestanden te kunnen bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader (minimaal versie 5.0) nodig. Mocht u nog niet over dit programma beschikken, download het dan gratis op onderstaande link.

Instructieprogramma Beveiligingsbewustzijn

Handboek Safety & Security (NL)

Beveiligingsbewustzijn, meest gestelde vragen (PDF)

Aanvraagformulier bezoekerspas (PDF)

Toegangsbeleid Eindhoven Airport (PDF)

Uitgifte en inname EA passen (PDF)

Schrijf u in voor de nieuwsbrief